Nieuwsbericht: Onmondig Sporting meteen uitgeschakeld in Beker van België
(Categorie: Wedstrijdverslagen 1P)
Geplaatst door Webmaster
maandag 31 juli 2017 - 12:43:01


2017-tollembeek.jpg
Ado Bushiri wordt geschaduwd door een thuisspeler. (© foto Jeroen Goolaerts)
Extra foto's kan u hier bekijken !

FCMZ Tollembeek 0 – Sporting Kampenhout 0  (strafschoppen 5-4)

Het bekeravontuur zit er al meteen op voor Sporting. Geel-blauw had, zeker in de eerste helft, voldoende kansen om uit te lopen maar stuitte op een uitstekende thuisdoelman of faalde zelf in de afwerking. Na de pauze kwam er geen beterschap. Tollembeek verdedigde met hand en tand en sleepte finaal strafschoppen uit de brand. Bij die strafschoppen faalde Kampenhout tweemaal zodat de thuisploeg met matchwinnar Detienne verrassend een ronde verder bekert.
 
De thuisploeg liet het balbezit aan geel-blauw en liet hen het spel maken. Sporting greep de Markzonen uit Tollembeek meteen bij de keel en dat leverde ook doelgevaar op. Jonathan Lusadusu schoot over doel en de thuisdoelman redde een schot van Ado Bushiri. Bij een vrije trap van Arno Claes devieerde Jente Van Ongeval de bal over doel. Even later redde Detienne een vrijschop van Arno Claes. Op aangeven van Badr El Yassini schoot Piet Dirix van dichtbij binnen bereik van doelman Detienne. Een kopbal van Jente Van Ongeval belandde over doel. Halfweg de eerste helft werd Piet Dirix gelegd in de rechthoek maar de scheidsrechter floot geen strafschop. De volgende schietkans was voor Arno Claes maar hij besloot over doel. Tollembeek toonde zich één keer. Bij een vrije trap van Appelmans redde doelman Yoni Van Meensel in twee tijden. Arno Claes toonde zich aan de overzijde bedrijvig. Eerst strandde hij op de vuisten van Detienne en kort voor de rust had de thuisdoelman een mooie parade in huis. Toen diezelfde Arno Claes op slag van rust neerging, kreeg hij geel voor een schwalbe. Rusten bij 0-0 dus.
 
Ook na de pauze had Sporting voortdurend de bal maar deed er te weinig mee. Stein Lemmens kreeg al in de eerste minuut een goede schietkans maar doelman Detienne redde opnieuw. Aan de overzijde stopte doelman Yoni Van Meensel een poging van Speliers. Christophe Tack schoot een vrije trap net naast doel. Toen Piet Dirix uiteindelijk de bal in het hoekje binnenschoot, floot de ref voor een vermeende duwfout. Even later legde Christophe Tack aan uit de tweede lijn waarop de thuisdoelman de bal van onder de lat in hoekschop duwde. Sporting bleef op de helft van Tollembeek kamperen maar het was even wachten op de volgende kans. De ingevallen William Acke werd net voor de rechthoek gelegd maar de ref liet andermaal begaan. Bij een vrije trap kopte thuisspeler Speliers naast doel. Yoni Van Meensel redde een schot van invaller Van Obergen. In het slotkwartier leek William Acke toch te gaan scoren maar Detienne haalde de bal uit doel. De laatste kans was voor Christophe Tack maar hij besloot naast doel. Zo leverde de bezoekende druk geen doelpunt meer op zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Jente Van Ongeval zag meteen z’n elfmeter gestopt door Detienne. Yoni Van Meensel stopte de vierde strafschop van Tollembeek. Na tien strafschopen was de stand zo 4-4. Van Obergen benutte de volgende strafschop voor de Markzonen terwijl Jonathan Lusadusu z’n elfmeter over doel schoot. Meteen het einde van het bekeravontuur voor Sporting na een toch wel zeer teleurstellende prestatie. (JG)
 
FCMZ Tollembeek: Detienne, Coenraets, Lanneer, Vanstalle, Appelmans (79’ Paesmans), Goubert, Verleysen (46’ Quintana), Speliers, Pletinckx (65’ Van Obergen), Moerenhout, Taelman. 
Sporting Kampenhout: Van Meensel, Van Ongeval, Claes, Desmet (66’ 
Acke)Chaabi (46’ Tack), Quintana, El Yassini, Lusadusu, Lemmens, Dirix, Bushiri (79’ Debacker).

Doelpunten: geen.
Gele kaarten: 
Vanstalle, Speliers, Claes, Acke.

Strafschoppen: Lanneer (1-0), Van Ongeval (mist), Taelman (2-0), Acke (2-1), Quintana (3-1), Dirix (3-2), Paesmans (mist), Claes (3-3), Goubert (4-3), Tack (4-4), Van Obergen (5-4), Lusadusu (mist).
Wedstrijdleiding: Steve Gilson bijgestaan door Bart Blom en Jozef Tielemans.
Dit nieuwsbericht is van Voetbalclub SK Kampenhout
( http://skkampenhout.be/news.php?extend.243 )