Nieuwsbericht: Geel-blauw pakt tweede opeenvolgende titel na sterke tweede helft
(Categorie: Wedstrijdverslagen 1P)
Geplaatst door Webmaster
zondag 07 mei 2017 - 21:45:22


img_8672_1_1_0.jpg
SK Kampenhout vierde na een lang en slopend seizoen de oververdiende titel in eerste provinciale. (© foto Jeroen Goolaerts)
Extra foto's kan u hier bekijken !

SK Kampenhout 4 – CS Brainois 2

Tegen een goed meevoetballend Braine heeft SK in stijl zijn tweede opeenvolgende titel behaald. Kampenhout won met 4-2 na een geweldige tweede helft. De partij begon in mineur met een vroege own-goal van aanvoerder Christophe Tack. Met een doelpunt van Jente Van Ongeval stelde geel-blauw echter snel orde op zaken, 1-1 halfweg dus. Na de pauze kreeg SK kansen maar het was wachten op een geweldige pegel van aanvoerder Christophe Tack voor de 2-1. Het hek was nu van de dam en met goals van Sanne Oliviers en Wouter Rooms werd het 4-1. De tweede (!) own-goal van aanvoerder Christophe Tack was enkel voer voor de statistieken want toen was het kampioenenfeest in de tribune al een tijdje aan de gang.

De eerste dreiging kwam er met een hoekschop van aanvoerder Christophe Tack maar doelman Jonckers stopte de bal in twee tijden. Aan de overzijde was het bij de eerste aanval raak toen een strakke voorzet van op links ongelukkig in eigen doel werd gegleden door aanvoerder Christophe Tack (0-1). SK moest even bekomen van deze vroege opdoffer maar zorgde al snel voor dreiging. Bij een doorbraak van Sanne Oliviers was doelman Jonckers sneller op de bal. Jonckers stond ook pal bij een vrije trap van Dieter Van Den Broeck en redde een schot van Steve Camara. Na ruim twintig minuten was het wel raak. Met een mooie volley trapt Jente Van Ongeval de gelijkmaker voorbij doelman Jonckers (1-1). Even later was Steve Camara dicht bij nummer twee maar de bezoekende doelman redde in hoekschop. Steve Camara ging door op links maar besloot dan wild over doel. Aan de overkant blokte Miguel Quintana net op tijd Cortelletti af. Bij de hierop volgende hoekschop kopte Sleewaert naast doel. Met de rust in zicht drong de thuisploeg opnieuw aan. Doelman Jonckers redde een kopbal van Jente Van Ongeval. Dieter Van Den Broeck legde af voor Wouter Rooms maar die maaide naast de bal. Miguel Quintana stuurde Sanne Oliviers diep en die verschalkte Jonckers met een lobbal. Een verdediger haalde de bal nog uit doel, zodat we gingen rusten met een 1-1 op het bord.

Na de pauze greep SK de bezoekers meteen bij de keel. Kwinten Van Den Broeck speelde Steve Camara vrij voor doel maar een verdediger keilde de bal nog in hoekschop. Twee minuten later zette Sanne Oliviers voor van op rechts en aan de tweede paal trapte Steve Camara voor een gapende open doelmond nog in het zijnet. Aan de overkant kreeg de ingevallen Vlaminck één minuut later een dot van een kans maar hij trapte de bal nog naast doel. Dieter Van Den Broeck besloot nipt naast doel en kreeg ook z’n kopbal niet tussen de palen. Ook Kwinten Van Den Broeck ging zijn kans maar schoot de bal naast doel. Geel-blauw bleef het doel van Braine bestoken. Wouter Rooms leek te gaan scoren maar bezoeker Haxhija veegde de bal uit doel. Het was slechts uitstel want halfweg de tweede helft werd het 2-1 met een geweldig doelpunt. Na een afgeweerde hoekschop knalde aanvoerder Christophe Tack van buiten de rechthoek met z’n gouden linker pal in de bovenhoek (2-1). Een pareltje van een doelpunt! Braine legde zich nog niet zomaar neer bij de nederlaag. Depotbecker kreeg te veel ruimte en knalde de bal pardoes tegen de binnenkant van de paal. Kampenhout had bij deze fase dus de voetbalgoden aan z’n kant en speelde de partij daarna heerlijk uit. Arno Claes stuurde de afscheidnemende Sanne Oliviers door de bezoekende defensie en Sanne werkte het heerlijk af in de bovenhoek (3-1). Match gespeeld en feest in de tribune! Even later was het feestje compleet. Bij een scrimmage voor doel trapte met Wouter Rooms ook een andere vertrekker raak met een bal in het dak van het doel uit een scherpe hoek (4-1). In het absolute slot schampte een bezoekende voorzet af op het hoofd van aanvoerder Christophe Tack maar die goal was enkel voer voor de statistieken (4-2). Het was dan enkel nog wachten op het laatste fluitsignaal en de start van een immens kampioenenfeest. Zo werd Kampenhout onverwacht maar oververdiend kampioen. Het is de kampioen van de regelmaat en van het collectief. Een huzarenstukje waar technische staf en spelers door hard te werken in slaagden. Proficiat mannen!!! (JG)

SK Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Quintana, Claes, Lusadusu, K. Van Den Broeck, D. Van Den Broeck, Camara (90’ Verbauwhede), Oliviers (86’ Wauters), Rooms (87’ Chaabi).
CS Brainois: Jonckers, Kasongo (62’ Haxhija), Biot, Cortelletti, Patureau, Depotbecker, Dassy, Goffart, Sleeuwaert, Freixo (68’ De Visscher), Jamotte (46’ Vlaminck).     

Doelpunten: 4' Tack (own, 0-1), 22' Van Ongeval (1-1), 68' Tack (2-1), 82' Oliviers (3-1), 85' Rooms (4-1), 88' Tack (own, 4-2).
Gele kaarten: Depotbecker, Vlaminck.
Arbitrage: Mathew Breyssem bijgestaan door Bernardus Van Hofwegen en Ivo Roelants.
Dit nieuwsbericht is van Voetbalclub SK Kampenhout
( http://skkampenhout.be/news.php?extend.237 )