Nieuwsbericht: Geel-blauw als leider naar slotspeeldag na felbevochten zege
(Categorie: Wedstrijdverslagen 1P)
Geplaatst door Webmaster
zondag 30 april 2017 - 22:48:22


img_6446_1.jpg
SK Kampenhout won in Stokkel en is zo opnieuw leider in eerste provinciale. (© foto Jeroen Goolaerts)
 
 
OFC Stokkel 1 - SK Kampenhout 2


De titelstrijd in eerste provinciale draait uit op een thriller van formaat. SK boekte een felbevochten 1-2 zege in Stokkel nadat het eerst op achterstand kwam in de eerste helft. Op slag van rust scoorde aanvoerder Christophe Tack de gelijkmaker en twintig minuten voor tijd zorgde Jente Van Ongeval van op de stip voor 1-2. In een ongemeen spannend slot redde doelman Robby Billast eerst een strafschop en kreeg Ado Bushiri nog een tweede gele kaart zodat het nog even warm werd met tien tegen elf. Door het verrassend zware verlies van Bierbeek wordt geel-blauw opnieuw leider met twee punten voorsprong op het winnende Hoeilaart en drie op Bierbeek.

De wedstrijd begon met een lange studieronde die welgeteld een kwartier duurde. Dan was de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk met een schot van Bena Mbanunu over doel. Aan de overzijde stuurde Kwinten Van Den Broeck naamgenoot Dieter diep. Die werd net voor de grote rechthoek foutief gestuit maar de scheidsrechter floot niet. Halfweg de eerste helft klom Stokkel op voorsprong. Bij een hoekschop van op links kopte Verstappen binnen aan de eerste paal (1-0). Toen thuisspeler Leduc doorging en op doel schoot, redde doelman Robby Billast in hoekschop. Met de rust in zicht kwam Kampenhout opzetten. Bij een vrije trap van aanvoerder Christophe Tack besloot Kwinten Van Den Broeck over doel. Na een verre ingooi van Miguel Quintana trapte opnieuw Kwinten Van Den Broeck de bal naast doel. Op slag van rust kwam SK op gelijke hoogte. Bij een geharrewar voor doel werd Dieter Van Den Broeck foutief afgestopt op de rand van de grote rechthoek. Vrijschopspecialist Christophe Tack schoot de vrije trap over de muur in de rechterbenedenhoek (1-1). Zo gingen we op de valreep nog rusten met een gelijke stand op het bord.

Na de verfrissingen knalde Arno Claes van op afstand over doel. De thuisploeg streed met man en macht om dat ene puntje vast te houden en maakte het moeilijk voor Kampenhout. Bij een doorbraak van Leduc op rechts ging doelman Robby Billast uitstekend in de voeten. Twintig minuten voor affluiten ging Sanne Oliviers aan de overkant op links door en werd dan in de grote rechthoek neergelegd. Scheidsrechter Geets legde de bal terecht op de stip. Na de twee strafschopmissers van vorige week nam ditmaal Jente Van Ongeval z’n verantwoordelijkheid en de centrale verdediger knalde de elfmeter staalhard binnen in de rechterhoek (1-2). Ruim vijf minuten later ging de bal ook aan de overzijde op de stip na een aangeschoten bal tegen de arm van Arno Claes. De ingevallen De Myttenaere trapte de bal strak in de rechterbenedenhoek waar doelman Robby Billast, bezig aan een sterk seizoen, de bal uit doel ranselde. In de slotfase pakte Ado Bushiri nog z’n tweede gele kaart van de middag zodat SK nog even met tien tegen elf aan de bak moest. Stokkel probeerde met stapelvoetbal nog een puntje uit de brand te slepen maar de Kampenhoutse verdediging hield al bij al vrij makkelijk stand. Zo deed SK wat het moest om in de running te blijven. Toen de verrassende 5-0 nederlaag van Bierbeek in Jette binnensijpelde, werd de euforie nog groter. Het derde gerangschikte Hoeilaart won wel met 0-3 in Schaarbeek zodat geel-blauw nu opnieuw leider is met twee punten voorsprong op Hoeilaart en drie op Bierbeek. Concreet: SK heeft z’n lot opnieuw in eigen handen en heeft aan een zege volgende zondag thuis tegen Braine genoeg voor een tweede opeenvolgende titel. Dat wordt beslist nog een weekje nagelbijten... (JG)

OFC Stokkel: Demey, Mélange, Duson, Verstappen (82’ Shamavu), Baur, Allou (67’ Kaplan), Leduc (72’ De Myttenaere), Hermand, El Ghabri, Verguet, Bena Mbanunu.
SK Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Quintana, Claes, Lusadusu, K. Van Den Broeck, D. Van Den Broeck (90’ Chaabi), Oliviers (81’ Camara), Dirix (90’ Verbauwhede), Bushiri.

Doelpunten: 24' Verstappen (1-0), 45' Tack (1-1), 69' Van Ongeval (strafschop, 1-2).
Gele kaarten: Baur, Duson, Hermand, El Ghabri, Verstappen, Bushiri, K. Van Den Broeck, Dirix.
Rode kaart: 82’ Bushiri (tweemaal geel).
Arbitrage: David Geets bijgestaan door Virgil Ifrim en Patrick Dedobbeleer.
Dit nieuwsbericht is van Voetbalclub SK Kampenhout
( http://skkampenhout.be/news.php?extend.236 )