Nieuwsbericht: SK wint alsnog in slotfase na twee gemiste strafschoppen
(Categorie: Wedstrijdverslagen 1P)
Geplaatst door Webmaster
maandag 24 april 2017 - 14:11:41


 img_7700_1_1.jpg
Kwinten Van Den Broeck houdt Hammas af terwijl Jente Van Ongeval bijna wordt uitgekleed door Noto-Millefiori. (© foto Jeroen Goolaerts)
 Extra foto's kan u hier bekijken !
 

Crossing Schaarbeek 0 - SK Kampenhout 1

Met een laat doelpunt van Kwinten Van Den Broeck graaide SK de volle buit mee bij een agressief spelend Crossing Schaarbeek. Een uiterst zwakke ref gaf na tien minuten slechts geel voor een aanslag op Wouter Rooms. In die betere eerste helft had Kampenhout altijd moeten scoren. Zowel Piet Dirix als Dieter Van Den Broeck misten toen een strafschop en verder redde de thuisdoelman een paar keer goed. Na de pauze was er minder doelgevaar. In het slot moest doelman Robby Billast eerst de meubelen redden waarna Kwinten Van Den Broeck met een rake kopbal de wedstrijd besliste.

Crossing Schaarbeek zorgde voor het eerste doelgevaar. Makengo haalde uit maar Robby Billast pareerde met de vuisten. Na een ingestudeerde vrijschop redde de Kampenhoutse doelman een poging van Gürsever. Na tien minuten beging Van De Walle een aanslag op de enkel van Wouter Rooms. Een uiterst zwakke ref Soors gaf voor deze brutale fout slechts geel terwijl de thuisspeler donkerrood verdiende. Een kermende Wouter Rooms riep iets naar de ref en kreeg net als de protesterende Arno Claes geel. Wouter Rooms kon niet verder en werd vervangen door Piet Dirix. Even later glipte Makengo door de buitenspelval maar z’n schot ging voorlangs buiten. Halfweg de eerste helft werd geel-blauw sterker. Doelman Kartite weerde een hard schot van Arno Claes en redde ook de rebound van invaller Piet Dirix. Bij een vrije trap van Arno Claes kon Dieter Van Den Broeck de bal net niet in doel verlengen. Na een volgende vrijschop van Arno Claes schoot Dieter Van Den Broeck over doel. Na een duidelijke duwfout van Suarez op Jente Van Ongeval legde de ref de bal op de stip. Piet Dirix zag zijn strafschop via de twee palen buiten gaan. Na goed samenspel met Ado Bushiri redde doelman Kartite een schot van Piet Dirix. Even later kreeg Kampenhout een tweede strafschop na een fout op Kwinten Van Den Broeck. Op aangeven van zijn assistent legde Soors de bal opnieuw op de stip. Dit zorgde voor heel wat tumult bij Crossing waardoor het spel enkele minuten stillag. Dat oponthoud werkte blijkbaar want ditmaal redde doelman Kartite de elfmetertrap van Dieter Van Den Broeck. Eén minuut later kreeg Kwinten Van Den Broeck een erg opzichtige duw in de rechthoek. Duidelijker kan een strafschop niet zijn maar een bange scheidsrechter Soors durfde geen derde keer fluiten. Zo nog steeds 0-0 na eenbewogen eerste helft.

Kort na de pauze plofte een vrije trap van Arno Claes boven op de lat. Aan de overzijde kopte Suarez de bal naast doel. Voor Kampenhout besloot Ado Bushiri naast doel en was doelman Kartite bij de pinken bij een vrijschop van Arno Claes. Thuisspeler Sevik ging aan de haal maar schoot rakelings voorlangs. In het slotkwartier ging SK op zoek naar het winnende doelpunt. Dieter Van Den Broeck probeerde het tweemaal met een vrijschop maar Kartite was attent. Ado Bushiri kapte zich goed vrij maar trapte dan pal op doelman Kartite. Op de tegenaanval kregen de Brusselaars nog een prima kans. De snelle Sevik ging door en haalde uit onder de lat waar een uitstekende Robby Billast de bal over doel tikte. In de slotfase kreeg de agressieve thuisploeg, die liefst zes gele kaarten slikte, het verdiende deksel op de neus. Arno Claes nam aan de hoekschopvlag een vrije trap en Kwinten Van Den Broeck kopte de bal aan de eerste paal voorbij Kartite (0-1). Nadien had Crossing niet meer de tijd om te reageren. Daar ook Bierbeek en Hoeilaart wonnen, blijft de titelstrijd in eerste provinciale wellicht ongemeen spannend tot de allerlaatste speeldag. (JG)

Crossing Schaarbeek: Kartite, Noto-Millefiori, Suarez, Gürsever (59’ Radman), Ben Hamane, Makengo, Kingji, Sevik, Hasevoet, Van De Walle, Hammas.
SK Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Chaabi (63’ Quintana), Claes, Lusadusu, K. Van Den Broeck, D. Van Den Broeck, Oliviers (63’ Camara), Rooms (12’ Dirix), Bushiri.

Doelpunt: 89’ K. Van Den Broeck (0-1).
Gele kaarten: Van De Walle, Hammas, Kartite, Makengo, Sevik, Noto-Millefiori, Rooms, Claes, K. Van Den Broeck.
Arbitrage: Arnaud Soors bijgestaan door Daniele Dosi en Bachir El-Yaakoubi.
Dit nieuwsbericht is van Voetbalclub SK Kampenhout
( http://skkampenhout.be/news.php?extend.235 )