Nieuwsbericht: SK wordt opnieuw leider na ruim verdiende uitzege
(Categorie: Wedstrijdverslagen 1P)
Geplaatst door Webmaster
zondag 26 maart 2017 - 21:42:24


img_6937_1_1.jpg
Ado Bushiri wordt gefeliciteerd nadat hij er 1-3 van maakte. (© foto Jeroen Goolaerts)
Extra foto's kan u hier bekijken !

RC Butsel 2 – SK Kampenhout 4

Geel-blauw deed dit weekend een uitstekende zaak. Het won zelf met 2-4 tegen hekkensluiter Butsel terwijl concurrent Bierbeek verrassend punten verloor tegen staartploeg Grez-Doiceau. SK was een half uur heer en meester maar enkel Wouter Rooms scoorde. De enige thuisaanval leverde meteen de 1-1 op, ook de stand bij de rust. Na de pauze maakte SK het verschil in het vierde kwartier met goals van Dieter Van Den Broeck en Ado Bushiri. In het slot scoorde Butsel tegen maar in de toegevoede tijd legde de ingevallen Piet Dirix op de tegenaanval de eindstand vast.

Kampenhout nam van bij de aftrap het heft in handen op de Butselse akker. Dieter Van Den Broeck zorgde voor het eerste gevaar maar doelman Van De Vel zat er goed tussen. Eén minuut later schoot Ado Bushiri uit een schuine hoek en veegde de thuisdoelman de bal in hoekschop. Dan kreeg SK enkele hoekschoppen. Bij de laatste corner van aanvoerder Christophe Tack kopte Kwinten Van Den Broeck naast doel. Geel-blauw bleef goed combineren en drukte Butsel achteruit. Na een persoonlijke actie schoot thuisspeler Tack naast doel. Even later kwam Kampenhout verdiend op winst. Bij een doorbraak van Sanne Oliviers werd die foutief afgestopt. De scheidsrechter gaf balvoordeel zodat Wouter Rooms alleen kon doorgaan en afronden (0-1). Twee minuten later stopte doelman Van De Vel een poging van Ado Bushiri. Na een vrije trap stopte Robby Billast in twee tijden een poging van De Smet. Even voor het halfuur was SK tweemaal dicht bij 0-2. Eerst kon Ado Bushiri een teruglegger van Dieter Van Den Broeck niet afronden. Vlak hierna werd Wouter Rooms aangetikt in de rechthoek. Hij bleef op de been en bediende Ado Bushiri die naast kopte. Hier had geel-blauw een strafschop kunnen krijgen. Twee minuten later kreeg Kampenhout het deksel op de neus toen Bache na de eerste vloeiende thuisaanval hard overhoeks binnenschoot (1-1). Daarna zat Butsel even beter in de partij maar doelgevaar leverde dat niet op. Met de rust in zicht ging Dieter Van Den Broeck zijn kans maar doelman Van De Vel ging plat.

SK hoorde tijdens de rust dat concurrent Bierbeek op een gelijkspel bleef steken en ging dadelijk op zoek naar het tweede doelpunt. Butsel had enkele stevige overtredingen nodig om de bezoekers af te houden. Uiteindelijk had geel-blauw een stilstaande fase nodig voor dat tweede doelpunt. Jente Van Ongeval verlengde een hoekschop van aanvoerder Christophe Tack tot bij Dieter Van Den Broek die van dichtbij scoorde (1-2). Twee minuten later stuurde Kwinten Van Den Broeck Ado Bushiri diep. Die schudde De Smet af en kogelde de bal staalhard in de linkerbovenhoek (1-3). Wouter Rooms probeerde het uit een schuine hoek maar Van De Vel duwde in hoekschop. Bij die hoekschop van Christophe Tack redde de thuisdoelman een kopbal van Ado Bushiri. Kampenhout controleerde makkelijk de wedstrijd terwijl Butsel een geslagen indruk liet. Tack kon wel eens schieten maar Robby Billast was attent. In de slotfase schoot Bache van buiten de rechthoek en de botsende bal verraste doelman Robby Billast (2-3). Plots droomde de thuisploeg van een onwaarschijnlijke terugkeer en gooide alle ballen naar voor. Geel-blauw hield echter het hoofd koel en scoorde in de toegevoegde tijd nog een vierde keer. Opnieuw Kwinten Van Den Broeck lanceerde de ingevallen Piet Dirix en die schoot de bal voorbij Van De Vel (2-4). Meteen daarna floot de scheidsrechter af en wist SK dat het opnieuw leider is in eerste provinciale. (JG)

RC Butsel: Van De Vel, Van Den Bergh, Bache, Verreckt (74’ Ekongolo), Janssens (64’ Socquet), Tack, Vellemans (87’ Ronsmans), De Smet, Tambeur, Vanleene, Beelen.
SK Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Chaabi, Claes, Lusadusu, K. Van Den Broeck, Oliviers (76’ Verbauwhede), D. Van Den Broeck, Rooms (64’ Dirix), Bushiri (74’ Camara).

Doelpunten: 21' Rooms (0-1), 31' Bache (1-1), 57' D. Van Den Broeck (1-2), 59' Bushiri (1-3), 86' Bache (2-3), 90+3' Dirix (2-4).
Gele kaarten: Beelen, De Smet, Oliviers.
Arbitrage: Christophe Carrein bijgestaan door Bart Pelgrims Rens en Willy Laermans.
Dit nieuwsbericht is van Voetbalclub SK Kampenhout
( http://skkampenhout.be/news.php?extend.232 )